Jak wiadomo robaki to świetne źródło białka. Nie dość,że białko to niezbędna substancja dla organizmu podczas wzmożonej aktywności fizycznej to robaki są bardzo łatwe do pozyskania. Również dużo łatwiej nauczyć się rozpoznawać czy dany robal jest zdatny do spożycia czy nie, co przy roślinach już nie jest takie proste.
Podstawą przy pozyskiwaniu robaków jest kilka prostych zasad.
Jeśli swobodnie sobie chodzi-nie ucieka, najprawdopodobniej jest trujący, jeśli jest kolorowy lub się świeci to może być trujący. No i gdy wydziela podejrzany smrodek również może być niejadalny.
Oczywiście to tylko podstawa dla robakożercy.
Podręcznik Robakożercy-Łukasza Łuczaja to świetna propozycja dla każdego amatora survivalowej kuchni.
Nie dość,że każdy opisany tu robak jest dokładnie scharakteryzowany to podane są na niego przepisy, które mogłyby znaleźć się w ekskluzywnych restauracjach. Fakt,że jedzenie robaków nikomu nie kojarz się z czymś miłym,smacznym a na pewno nie apetycznym po zapoznaniu się z tą książka na pewno się zmieni. Sposoby na przyrządzenie czegoś pozornie obrzydliwego w wykwintne danie jest bardzo ciekawym doświadczeniem. Które zaskoczy nawet doświadczonego leśnego kucharza. I przekona większość ludzi do spróbowania podstaw tej kuchni.
Podręcznik Robakożercy to z pewnością jedna z tych książek która powinna znaleźć się w bushcraftowej biblioteczce.
Podstawą przy pozyskiwaniu robaków jest kilka prostych zasad.
Jeśli swobodnie sobie chodzi-nie ucieka, najprawdopodobniej jest trujący, jeśli jest kolorowy lub się świeci to może być trujący. No i gdy wydziela podejrzany smrodek również może być niejadalny.
Oczywiście to tylko podstawa dla robakożercy.
Podręcznik Robakożercy-Łukasza Łuczaja to świetna propozycja dla każdego amatora survivalowej kuchni.
Nie dość,że każdy opisany tu robak jest dokładnie scharakteryzowany to podane są na niego przepisy, które mogłyby znaleźć się w ekskluzywnych restauracjach. Fakt,że jedzenie robaków nikomu nie kojarz się z czymś miłym,smacznym a na pewno nie apetycznym po zapoznaniu się z tą książka na pewno się zmieni. Sposoby na przyrządzenie czegoś pozornie obrzydliwego w wykwintne danie jest bardzo ciekawym doświadczeniem. Które zaskoczy nawet doświadczonego leśnego kucharza. I przekona większość ludzi do spróbowania podstaw tej kuchni.
Podręcznik Robakożercy to z pewnością jedna z tych książek która powinna znaleźć się w bushcraftowej biblioteczce.
Komentarze
Prześlij komentarz